loading...
وب سایت رسمی روستای قـره داش شهرستان ماهنشان
مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 1411 سه شنبه 05 بهمن 1395 نظرات (0)

گزنه گیاهی است که از زمان ماقبل تاریخ نیز بوده و مردم آن زمان از آن برای تغذیه استفاده می کردند و از خواص درمانی آن اطلاع داشته اند .
جالینوس حکیم که در قرن دوم میلادی زندگی می کرده آنرا برای رفع سرمخوردگی و بیمایر دستگاه تنفسی بکار می برده است .
گزنه گیاهی است علفی و چند ساله که ساقه آن چهار گوش بوده و بطور قائم تا ارتفاع یک متر بالا میرود. این گیاه در خرابه ها ،‌باغها و نقاط مرطوب که چهارپایان از آن عبور می کنند بحالت خودرو می روی ریشه این گیاه خزنده بوده و در ناحیه ای که سبز می شود کم کم تمام منطقه را فرا می گیرد .
ساقه این گیاه را پرزها و تارهای مخروطی شکل پوشانده که در صورت لمس کردن ساقه بدست می چسبد و پوست را می گزد که تولید خارش و سوزش می کند و شاید بهمین دلیل آنرا گزنه نامیده اند .
تخم آن نرم ، ریز و تیره رنگ و مانند تخم کتان است قسمت مورد استفاده این گیاه برگهای تازه ، ریشه و شیره و دانه آن است .

ترکیبات شیمیایی:

گزنه دارای تانن ، لسیتین ،‌اسید فورمیک ، نیترات پتاسیم و کلسیم ، ترکیبات آهن درد ، ویتامین C و نوعی گلوکوزید است که پوست را قرمز می کند از سرشاخه های این گیاه ماده قرمز رنگی بنام اورتی سین استخراج می شود .

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 1174 چهارشنبه 11 آذر 1394 نظرات (0)

چای بابونه می تواند باعث کنترل قند خون و میزان آنتی اکسیدان های بدن افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شود.

محققان وطنی با انجام بررسی هایی روی افراد مبتلا به دیابت به این نتیجه رسیده اند که نوشیدن روزانه 3 فنجان چای بابونه باعث کاهش میزان قند خون می شود.

پژوهشی که محققان دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام داده اند و نتایج آن در سایت National Center for Biotechnology Information به چاپ رسیده است، از تأثیر مثبت چای بابونه در کنترل قند خون خبر می دهد.

به عقیده ی این محققان چای بابونه باعث کاهش قند خون و افزایش میزان آنتی اکسیدان بدن مصرف کننده ها می شود.

محققان وطنی به مدت 2 ماه روی 64 مرد و زن بین 30 تا 60 ساله که مبتلا به دیابت نوع 2 بودند بررسی هایی انجام دادند.

گروهی از این داوطلب ها روزانه تا 3 فنجان چای بابونه (3 گرم بابونه، 150 میلی لیتر آب داغ) و گروهی دیگر 3 بار آب نوشیدند. محققان در طی این مدت به طور مرتب تست قند خون انجام دادند.

بابونه برای کنترل قند خون مفید است

بعد از 8 هفته بررسی مشخص شد که میزان انسولین در خون مصرف کننده های چای بابونه به میزان چشمگیری کاهش پیدا کرده و میزان آنتی اکسیدان آن ها افزایش یافته است.

پژوهشی که محققان دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام داده اند و نتایج آن در سایت National Center for Biotechnology Information به چاپ رسیده است، از تأثیر مثبت چای بابونه در کنترل قند خون خبر می دهد

به گزارش دیلی میل، آنتی اکسیدان «کرستین» روی آنزیم هایی که باعث پیشرفت دیابت می شوند تأثیر دارد. بنابراین چای بابونه می تواند باعث کنترل قند خون و میزان آنتی اکسیدان های بدن افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شود.

به نظر می رسد چنین کشفی امید تازه ای برای درمان دیابت باشد. البته خاصیت بابونه صرفاً به اینجا ختم نمی شود. پیش از این نیز محققان آمریکایی به این نتیجه رسیده بودند که بابونه حاوی ترکیبی به نام «اپی ژنین» است که از پیشرفت سلول های سرطانی جلوگیری می کند.

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 957 دوشنبه 18 آبان 1394 نظرات (0)

زالزالک میوه‌ای پاییزی است که این روزها در بازار میوه‌فروشان بسیار به چشم می‌خورد. این میوه اگرچه جثه‌ای کوچک دارد ولی بسیار پرفایده و مغذی است و به رنگ‌‌های زرد و نارنجی در اکثر نواحی معتدل می‌روید ودر روستاي خودمان نيز از اين ميوه وجود دارد

در اغلب کشورهای اروپایی خصوصا آلمان برای درمان بی‌نظمی ضربان قلب ‌ از گیاه زالزالک استفاده می‌شود. همچنین زالزالک در درمان آنژین و تصلب شرایین (سفت شدن دیواره رگ‌ها)‌ بسیار کاربرد دارد. این میوه به علت غنی بودن از اسید تارتاریک و اسید مالیک نیز در مواقع کم‌خونی و سل اثر نیکویی دارد. زالزالک به دلیل آن که دارای مقدار زیادی تانن است بسیار قابض بوده و می‌توان آن را جهت درمان اسهال‌های خونی به کار برد.

البته نوع کوهی آن قابض‌تر از سنجد است و از خونریزی معده نیز جلوگیری می‌کند. بد نیست بدانید در شمال ایران گونه‌های وحشی زالزالک به شکل خودرو در جنگل‌ها می‌روید که به آن «ولیک» گویند. رنگ زرد و صورتی این میوه در بدن تبدیل به ویتامینA می‌شود و بسیار اشتها را زیاد می‌کند. البته این میوه را وقتی که کاملا رسیده و رنگ انداخته مصرف کنید تا دچار ناراحتی‌های گوارشی ناشی از خام بودن میوه نشوید

توجه: زالزالک رسیده برخلاف جثه ریزش از مقدار قند بالایی برخوردار است. به گونه‌ای که در 100 گرم آن 70 کالری انرژی نهفته است. لذا افراد دچار اضافه وزن و بیماران قندی باید در مصرف آن محتاط باشند.

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 1356 دوشنبه 28 اردیبهشت 1394 نظرات (0)

والک کوهي نوعي سبزي وحشي و خودرو است که با مطالعه ای که کردم  در رشته کوه البرز و فقط در فصل بهار مي ‌رويدو در روستای ما این گیاه به طورفراوان یافت میشود . سرشار از کلسيم و انواع ويتامين هاي نافع بدن است.

والک يکي از گونه‌ هاي سير و به اصطلاح نوعي سيرکوهي است. نام علمي آن Allium ursinum L و نام انگليسي آن Board-leaved Garlic، wild Garlic و از خانواده Liliaceae مي باشد.

با نام‌ هاي پياز خرسي، سير جنگلي، سير خرس نيز از آن ياد مي ‌شود که در روستای ما به این گیاه گل اقا میگویند. والک بسيار ملايم ‌تر و شيرين ‌تر از سير معمولي است و بيشتر مصرف دارويي دارد. بوي آن شبيه پياز است.

قسمت مورد استفاده والک، گياه جوان و به ندرت از گياه خشک شده يا عصاره آن است.

ترکيبات شيميايي والک


والک حاوي ترکيباتي مانند اسانس فرار که حاوي ترکيبات گوگردي است، مي باشد. والک را در فصل بهار مي‌ چينند و براي فصول ديگر به دو روش فريز کردن و يا خشک کردن نگهداري مي‌ کنند. در صورتي که بخواهيد سبزي والک را خشک کنيد، حتماً بايد به روش خشک کردن در سايه عمل کنيد.

              برای مشاهده بقیه و طرز تهیه والک پلوبه ادامه مطالب مراجعه کنید

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 1043 دوشنبه 28 اردیبهشت 1394 نظرات (0)

ریواس یا ریباس، گیاهی است از تیره ترشک ها (هفت بندها) و دارای ساقه های هوایی و برگ های آن محتوی مواد ذخیره ای و اسیدی است و به همین جهت مورد استفاده خوراکی قرار می گیرد.

ریواس هنگام بهار در نواحی گوناگون ایران، دامنه کوه ها، کنار رودخانه ها و مناطق برخوردار از آب های راکد می روید و برگ ضخیم و گوشت دار این گیاه مصرف غذایی دارد. تکثیر ریواس معمولاً با کشت در خزانه و انتقال به کشتزار و یا از طریق کشت بذر تازه صورت می گیرد.
 

                      که در روستای ما به صورت فراوان یافت میشود

                           برای مشاهده خواص ریواس به ادامه مطلب مراجعه کنید

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 1195 یکشنبه 03 اسفند 1393 نظرات (0)

از سوغاتی های روستا می توان به عسل...کره...پنیر...ماست...سرشیر

و انواع لبنیات و انواع دارو های گیاهی (که در بخش داروهای گیاهی روستا هستش)اشاره کرد...

بعضي از روستاييان در منزل خودشان فراورده هاي لبني را درست ميكنند ، مانند پنير محلي كره محلي دوغ محلي ،كشك ، خامه ، قيماق(سرشير) و ....

اميدوارم كه روزي قسمتتان شود و سري به روستاي ما بزنيد و از لبنيات ناب اين ديار استفاده كنيد.....

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 956 یکشنبه 12 بهمن 1393 نظرات (0)

آنغوزه که به زبان کرمانجی و در منطقه هزارمسجد به آن ایرام لوتی گفته می شود، یکی از چندین گونه گیاهان دارویی خودرویی است که به فراوانی در فصل بهار در سراسر شهرستان کلات می روید. این گیاه در نواحی کوهستانی و کوههای شهرستان به خصوص درمنطقه هزار مسجد رشد و نمو می کند. و به خاطر رشد طبیعی و خودرو بودن آن، دارای خواص دارویی و درمانی بسیاری می باشد.

مردم شهرستان کلات فقط از برگ های این گیاه برای تهیه آش ایلگان (به کرمانجی گرمی یه ایرام لوتی )) استفاده می کنند و از شیره آن هیچ گونه بهره تجاری و اقتصادی نمی کنند.

برخی نیز آن را خشک می کنند تا در فصل زمستان از آن استفاده نمایند و آش زمستانی از آن تهیه می کنند

 

نام علمي:Ferula assa-foetida

نام انگليسي:Stinking assa

نام عربي:انجدان (Angudan)

نام فرانسوي:Ase-fetide

نام آلماني:Stinkender assand

نام هاي مترادف:Ferula scorodesma و Scorodesma foetidum

نام خانواده:Umbelliferae(چتريان)

\"اولگان\"
مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 898 یکشنبه 12 بهمن 1393 نظرات (0)

گیاه دارویی و معطٌر کاکوتی که در اصطلاح عامیانه به آن آلاله هم میگویند از تیره نعنائیان بوده و کاربرد غذایی و دارویی دارد درسالهای پرباران و در اکثر مناطق کوهستانی قطرم و دیگر مناطق روستایی با شرایط آب وهوایی مناسب و اطراف بافق خصوصأ مناطقی که حالت آفتاب سایه دارد می روید.

این گیاه چند ساله بوده و در اوایل بهار در دامنه کوها و مسیرهای سیلاب(کازه ها) و مناطق مردابی شروع به رویش نموده و تا اواخر بهار قابل جمع آوری میباشد.

عطر آن شبیه به آویشن و بوته های آن پرپشت و ارتفاه گیاه بین 20تا50سانتی متر ودارای گلهای بنفش میباشد.طبیعت آن گرم ومعتدل و تقریبأ تمام خواص آویشن را دارد.این گیاه را به خانواده پونه(پودنه صحرایی) هم نسبت میدهند.

تمام قسمتهای گیاه کاربرد دارویی دارد.چنانچه گیاه تازه را همراه با چای دم نماییددمنوشی عالی بدست می آیدو عطر و بویی از خود به جا میگذارد که هوش از سر میبرد.ازبرگهای خشک شده و خرد شده کاکوتی به عنوان طعم دهنده و بادشکن در دوغ و ماست استفاده میگردد.

خواص دارویی و غذایی کاکوتی

1-ضدباکتری.

2-خلط آور.

3-ضدسرماخوردگی.

4-بادشکن و ضد دل پیچه.

 *به طبیعت احترام بگذاریم تا طبیعت نیز با ما چنین کند.*

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 6097 شنبه 27 دی 1393 نظرات (0)


آویشن گیاهی است که اغلب درهرشرایط آب وهوایی قابل رویش بوده ودرمناطق آسیایی ومدیترانه ای بیشتر مشاهده می شود .این گیاه تادلت بخواهد درمراتع وچمنزارهای روستای زیبای قره داش وجود دارد که دریک منطقه خوش آب وهوایی و  با مردمان خونگرم ومهماندوست وغیور وزحمت کش -قراردارد .
تحقیقات بسیاری نشان داده است این گیاه حاوی روغن های فرّاری است که به عنوان ضد باکتری عمل کرده وبرای بسیاری مشکلات قفسه سینه واختلالات تنفسی مفید است .
برونشیت ،آسم ،آنفلوآنزا وسرماخوردگی ازبیماری هایی است که با استفاده از دم کرده آویشن بهبود پیدا می کند .
چای آویشن ،دردهای عادت ماهیانه را کاهش داده وبرای درمان سردرد ودردهای روماتیسمی مفید است .این نوشیدنی التهاب لثه را ازبین برده واکثر قارچ وانگلهای پوستی را نابود می کند .اغلب اختلالات هضمی دستگاه گوارش با استفاده از چای آویشن بهبود پیدا کرده وبدلیل خواص ضد نفخ برای دردهای شکمی ناشی از آن مفید محسوب می شود .
کم خونی ،فقر آهن وبسیاری از مشکلات روده ایی دراثر استفاده منظم ازنوشیدنی آویشن بهبود پیدا می کند .رایحه تند ودلپذیر آویشن اثر شگفت انگیزی در اعصاب داشته وبعنوان یک آرام بخش بی ضرر محسوب می شود .برای تهیه چای آویشن :می توان چند برگ آن را درون آب جوش انداخت وپس از چند دقیقه آن را مصرف کرد .



كهليك اوتي در زبان تركي يعني بوته كبك در فارسي به آن كاكوتي مي گويند به طبعيت از همان كلمه تركي كهليك اوتي . اين گياه هر چند خواص بسيار مشابهي با آويشن دارد ولي شكل ظاهري آن كمي متفاوت مي باشد ، بدينصورت كه فاصله برگ هاي روي ساقه در آويشن كمي بيشتر از فاصله برگ ها در كهليك اوتي مي باشد و در روي بوته تراكم كهليك اوتي بيشتر از آويشن ديده مي شود . در منطقه ايي كه كهليك اوتي مي رويد معمولاً آويش نيز وجود دارد ولي نسبت گياه كهليك اوتي به آويشن به مراتب بيشتر مي باشد .
يك گياه ديگر نيز به عنوان چاي كوهي مورد استفاده قرار مي گيرد كه به آن توكليجه ( پرز دار ) مي گويند كه با آويشن و كهليك اوتي كاملاً متفاوت است .

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 1180 جمعه 26 دی 1393 نظرات (0)

 
 
یکی از گیاهانی که در روستای ما می­روید و خانمها در این فصل آن را چیده، خشک کرده و دم کرده آن را استفاده میکنند بابونه است. بد نیست با خواص آن بیشتر آشنا شویم.
مهمترین خواص درمانی بابونه :
ـ خواص گوارشی : رفع سوء هاضمه ـ ضد اسپاسم گوارشی ـ تقویت معده ـ تقویت اشتها ـ ضد نفخ و بادشکن ـ رفع اسهال عصبی ، جلوگیری از زخم معده ـ کمک درمان مسمومیت های غذایی ـ کمک درمان زخم معده ـ درمان ورم کبد و طحال
ـ خواص مغزی بابونه : تقویت حافظه ـ تقویت اعصاب و مغز ـ آرام بخش ـ ضد میگرن ـ خواب آور ـ ضد اضطراب ـ ضد بیقراری ـ درمان سرگیجه ـ کمک درمان تشنج های عصبی و صرع
ـ خواص قلبی و عروقی : گشاد کننده عروق ـ کاهنده فشار خون ـ رقیق کننده خون ــ درمان کم خونی
ـ خواص پوستی : ضد التهاب پوستی که همانند کورتون ها عمل می کند ولی عوارض آن ها را ندارد ـ رفع و درمان اگزما ـ کمک درمان جوش غرور و آکنه ـ ضد ورم و قرمزی پوست ـ برطرف کننده زخم های جلدی ـ ترمیم سوختگی ـ تقویت کننده پوست ـ تنگ کننده منافذ پوست ـ ضد عفونی کننده پوست ـ کنترل عفونت های پوستی
خواص عمومی :
افزاینده قدرت سیستم ایمنی بدن ـ ضد سرفه ـ خلط آور ـ درمان گلو درد ـ درمان سرماخوردگی ـ ضد التهاب ریه و حنجره ـ ضد التهاب مفاصل ـ ضددرد ـ شل کننده عضلانی ـ درمان دردهای نقرسی ـ کنترل علائم بیماری های روماتیسمی ـ رفع ورم کلیه و مثانه ـ درمان سخت ادراری ـ قاعده آور ـ تقویت رحم ـ کنترل و درمان اختلالات دوران یائسگی ـ کنترل علائم کولیت روده ای ـ رفع خستگی
عصاره بابونه ضد حساسیت ، التیام دهنده زخم ، باکتریواستاتیک ، باکتریسید(میکروب کش) ، ضد قارچ می باشد. همچنین بیزابولول خود به عنوان یک ماده افزایش دهنده جذب پوستی در فرمولاسیون کرم ها (اشکال ترانس درمال) به کار گرفته می شود. برخی از مواد جدا شده از عصاره تام بابونه اثر مهاری روی آنزیم هایی که در سنتز میانجی های التهابی مسیر آراشیدونیک اسید نقش دارند را دارا می باشند.عصاره ی بابونه و فرآورده های دارویی های حاوی این گیاه موجب افزایش سرعت ترمیم زخم و کاهش ترشحات و در نتیجه خشکی زخم می گردند . همچنین در درمان زخم بستر ـ سوختگی ناشی از آفتاب و ادرار سوختگی نوزدان کاربرد دارد.بابونه به عنوان دارویی رسمی در فارماکوپه های آلمان ، انگلستان ، فرانسه و سوئیس وارد شده و اثرات بالینی آن ثابت شده است.

مقدار مصرف :
یک قاشق مرباخوری (حدود 5 گرم) در یک فنجان آب جوش دم کرده (پس از 3 دقیقه) 2 تا 3 بار در روز مصرف کنید.کرم موضعی : 2 تا 3 بار در روز ، هر بار کمی کرم ، روی موضع مالیده شود.عوارض جانبی :ممکن است به طور نادر واکنش های خفیف آلرژیک بروز نماید و در صورت مصرف بیش از اندازه ممکن است سردردـ پیدایش زخم در دهان ـ ورم چشم ـ تعریق زیاد بروز می کند.به دلیل خاصیت رقیق کنندگی خون ، بیمار حداقل 7 روز قبل از عمل جراحی مصرف گیاه را قطع کند

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 915 جمعه 26 دی 1393 نظرات (0)

عکس گل ها طبیعی، از طبیعت روستای قره داش با افتخار تقدیم می شود .همین طور که میدونید ،همیشه طبیعت روستا یه سری زیبایی داره ، که با چشم باید دید ، و قابل وصف نیست ، اما با این حال امیدوارم از این عکس های که براتون تهیه کردم خوشتون بیاید .

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 1499 جمعه 26 دی 1393 نظرات (0)

 

قارچ طبیعی که در زبان  مردم روستای قره داش گوبلک نامیده می شود یکی از محصولات طبیعی است که سرشار از پروتئین می باشد.قارچ طبیعی دردوره زمانی اخر فروردین تا پایان اریبهشت در طبعیت اطراف روستا می روید. اهالی قره داش معتقدند در روزهای بارانی هنگامی که رعد و برق رخ می دهد به دلیل شوک وارده به پوسیده بوته یونجه ،یا گیاه ریشه دار ، که حامل گرده های قارچ می باشند قارچ ها به صورت یکباره از زمین بیرون می‌ایند و افتاب پس از باران ان ها را رشد می دهد.

رشد قارچ طبیعی در روستای قره داش

درسالهای نه چندان دور وقتی درفاصله اواخر فروردین تا پایان اردیبهشت وقتی که رعد و برق اسمان منطقه را نوازش می کرد مردان روستا بی اختیارمی گفتند: اول گوبلک ماله منه .

رفتن به صحرای اطراف روستا  و یافتن قارچ یک فعالیت تخصصی است. که افراد نا بلد نمی توانند در دسترسی به ان موفق باشند.قدیمی ها معتقد بودند یافتن قارچ بستگی به شانس افراد دارد و در رابطه با یافتن قارچ افراد را به دو دسته خوش شانس و بد شانس تقسیم می کردند و اصطلاحا”می گفتند فلانی نقشش می گیرد یا نمی گیرد. گرچه باورهای افراد قدیم را نی توان با مباحث امروزی تطبیق داد ولی انها برای باورها یشان دلایل موجهی داشتند.در سالهای نه چندان دورمردم از رفتن به کوه و پیدا کردن قارچ دو هدف را دنبال می کردند. تفریح و نوبرکردن قارچ برایشان بسیار اهمیت داشت و وقتیکه در اوج خستگی پاها یک قارچ پیدا می کردند با صدای بلند صلوات می فرستادند به نحوی که دیگر همراهان متوجه می شدند که فرد مورد نظر قارچ پیدا کرده است.سپس با احترام کنار قارچ می نشستند،ان رابا یک نوع احترام به قارچ و طبیعت می کندند وبر ان بوسه می زدند.

رشد قارچ طبیعی در روستا

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 1289 جمعه 26 دی 1393 نظرات (0)

 عکس نمونه پوشش های گیاهی روستای قره داش  با احترام تقدیم می شود .


بادم کوهی

 

عکس بادام کوهی که گونه های آن در روستا به انبوه یافت می شود .


گون

عکس گونه ای از گون که در حال گل دادن می باشد .


درباره ما
Profile Pic
هدف از راه اندازی این وبسایت شناساندن ارمان واهداف و ویژگی های روستاست ***** همچنین جهت هر گونه نظر و انتقادات میتوانید با شماره زیر تماس بگیرید 09195472889
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    به نظر شما وبلاک روستا چطوره؟
    صفحات جداگانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 222
  • کل نظرات : 28
  • افراد آنلاین : 8
  • تعداد اعضا : 7
  • آی پی امروز : 127
  • آی پی دیروز : 56
  • بازدید امروز : 230
  • باردید دیروز : 100
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 330
  • بازدید ماه : 883
  • بازدید سال : 22,657
  • بازدید کلی : 762,114
  • کدهای اختصاصی