والک کوهي نوعي سبزي وحشي و خودرو است که با مطالعه ای که کردم در رشته کوه البرز و فقط در فصل بهار مي رويدو در روستای ما این گیاه به طورفراوان یافت میشود . سرشار از کلسيم و انواع ويتامين هاي نافع بدن است.
والک يکي از گونه هاي سير و به اصطلاح نوعي سيرکوهي است. نام علمي آن Allium ursinum L و نام انگليسي آن Board-leaved Garlic، wild Garlic و از خانواده Liliaceae مي باشد.
با نام هاي پياز خرسي، سير جنگلي، سير خرس نيز از آن ياد مي شود که در روستای ما به این گیاه گل اقا میگویند. والک بسيار ملايم تر و شيرين تر از سير معمولي است و بيشتر مصرف دارويي دارد. بوي آن شبيه پياز است.
قسمت مورد استفاده والک، گياه جوان و به ندرت از گياه خشک شده يا عصاره آن است.
ترکيبات شيميايي والک
والک حاوي ترکيباتي مانند اسانس فرار که حاوي ترکيبات گوگردي است، مي باشد. والک را در فصل بهار مي چينند و براي فصول ديگر به دو روش فريز کردن و يا خشک کردن نگهداري مي کنند. در صورتي که بخواهيد سبزي والک را خشک کنيد، حتماً بايد به روش خشک کردن در سايه عمل کنيد.
برای مشاهده بقیه و طرز تهیه والک پلوبه ادامه مطالب مراجعه کنید