loading...
وب سایت رسمی روستای قـره داش شهرستان ماهنشان
مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 2983 پنجشنبه 25 دی 1393 نظرات (4)

 

  قارقالان منطقه ای است کوهستانی ییلاقی و زیبایی در شهرستان ماهنشان زنجان که در مرز استان زنجان و آذربایجان غربی قرار دارد.همانطور که از اسم این کوهستان پیداست(قارقالان در ترکی به معنای جایی است که در آن برف دائمی وجود دارد)بخاطر ارتفاع زیاد (تقریبا 30000 متری)بیش از نصف سال سرما در آن حکومت دارد و مملو از برف است. در اینجا بهار در خرداد ماه آغاز می شود و در اواخر بهار و در اوایل تابستان منطقه بسیار زیبایی را می سازد.برای رفتن به این منطقه ،ابتدا باید به آبادی به تازگی تبدیل به شهر شده ی"پری"(تقریبا در 150 کیلومتری غرب زنجان)برویم. بعد مسیرمان را به طرف روستای علم کندی ادامه دهیم 35 کیلومتر فاصله آنهم جاده خاکی داریم.بعد از رسیدن به روستای زیبای علم کندی،2 تا 3 ساعت باید پیاده روی کنیم تا پای کوههای قارقالان برسیم ولی اگر اتومبیل شاسی بلند داشته باشیم یا از اهالی علم کندی کرایه کنیم 40 دقیقه بیشتر راه نداریم.مسیر علم کندی تا پای کوه جزء زیباترین مناطقی است که در استان زنجان میتوان دید. جویبارها و چشمه های فراوان،مسیری مملو از گل وگیاه و انواع گیاهان دارویی مانند کاکوتی،چای کوهی(توکلیجه)گل پر،پونه و بیش از همه ریواسهای بزرگ و خوشمزه . اینجا سرزمین ریواسهاست.گیاهی به نام سوی شبیه شاخه درخت که پوستش را میکنند و میخورند و به همین خاطر نام سوی(پوستش را بکن)به آن داده اند هم برایمان تازگی دارد .کردها که از پشت قارقالان برای چیدن همین گل و گیاه آمده اند در این مسیر زیاد دیده میشوند.

 

 

پای کوه میرسیم . خرداد ماه است و هوا زیاد هم سرد نیست!بالا میرویم به طرف قله. تا به قله برسیم و برگردیم 3 ساعتی طول میکشد. در آن بالا هنوز توده های زیادی از برف باقی مانده. مقداری برف میخوریم. چقدر شیرین است صدای ذوب برفها از زیر توده های برف و جاری شدن جویبارها می آید اینجا را باید سرچشمه رودخانه علم کندی وقلعه چایی دانست که در نهایت به قزل اوزن میریزد.پایین که می آییم ناهار و چای آماده است .دانش آموزان مهمان نواز علم کندی که ما را به قارقالان آورده اند ترتیب همه چیز را داده اند. 

 

قارقالان،مرتع فوق العاده ای برای دامها در فصل تابستان است و بخاطر همین غنای مرتع،محصولات لبنی عالی دارد بخاطر همین مراتعش،هر ساله تابستانها چندین روستا از روستاهای شهرستانهای ماهنشان،هشترود و میانه(مانند روستاهای انجمن،رجعین،طوق و...)برای چرای دامهایشان به اینجا می آیند و تابستان را در اینجا می مانند در واقع این روستاها،زندگی نیمه کوچ نشینی دارند و برخی از آنها 20 روز در راهند تا به قارقالان برسند.هر یک از این روستاها سهمیه ای از نظر تعداد دامهایش دارد چند هزار دام در تابستان در این مناطق چرا میکنند و همین موجب دلخوری اهالی علم کندی شده است و گاه گاهی دعوایی با این عشایر(به قول خودشان اوباها)دارند آنها میگویند سرمای هشت ماهه منطقه مال ماست و نفعش برای دیگران.عشایر ظاهرا در زمان ارباب-رعیتی مجوز چرا گفته اند که تا کنون اعتبار دارد.طرفهای عصر بالاخره برمیگردیم و دوباره دیدار مناظر زیبا.با خودم فکر میکنم کرم خدا در این مناطق بسیار افزونتر از آن است که با استفاده چند روستای دیگر تمام شود.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط حسین در تاریخ 1397/03/13 و 16:11 دقیقه ارسال شده است

سلام
طول و عرذض جغرافیایی رو هم بزارید
ممنونم
پاسخ : سلام حتما در اولین فرصت ممکن

این نظر توسط جبار حسینی در تاریخ 1396/02/28 و 13:46 دقیقه ارسال شده است

سلام تکه ای از بهترین و زیبا ترین مناطق دیدنی و خوش آب و هوا کم نظیر و پاک با مردمی ساده میهماندوست و زیبا.
پاسخ : سلام واقعا هم مکان زیبا و دیدی هستش

این نظر توسط الف کریمی در تاریخ 1396/02/19 و 11:49 دقیقه ارسال شده است

سلام در قارقالان در بعضی از سالها تااواخر تابستان برف هست ولی تا اواخر تیر ماه حتما برف هست.
پاسخ : سلام و خسته نباشید بله با چشمای خودم شاهد برف تا اواخر تیرماه بودم
مرسی بابت نظرتون

این نظر توسط hadi در تاریخ 1395/12/19 و 11:59 دقیقه ارسال شده است

اینجا تا چه موقع از تابستان برف نگه میداره؟ ایا تو نوک کوهش مردادماه میشه برف دید؟
پاسخ : سلام و خسته نباشید مراد ماه برف نیس ولی تا اوایل خرداد ماه برف هستش


کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
هدف از راه اندازی این وبسایت شناساندن ارمان واهداف و ویژگی های روستاست ***** همچنین جهت هر گونه نظر و انتقادات میتوانید با شماره زیر تماس بگیرید 09195472889
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    به نظر شما وبلاک روستا چطوره؟
    صفحات جداگانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 222
  • کل نظرات : 28
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 7
  • آی پی امروز : 69
  • آی پی دیروز : 56
  • بازدید امروز : 118
  • باردید دیروز : 100
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 218
  • بازدید ماه : 771
  • بازدید سال : 22,545
  • بازدید کلی : 762,002
  • کدهای اختصاصی