loading...
وب سایت رسمی روستای قـره داش شهرستان ماهنشان
مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 1149 شنبه 02 اسفند 1393 نظرات (0)

برداشت  ودرو محصولات در روستا از اواسط مرداد آغاز میشود .برای درواز دوشیوه سنتی و جدید استفاده میشود.در شیوه سنتی که با دست انجام میشود به وسیله وسایلی به نام داس ومنگال که مخصوص این کار طراحی شده استفاده میشود.در شیوه جدید که اکنون جای شیوه سنتی را گرفته و کار درو را نیز آسان نموده ،توسط دستگاههای ویژه این کار انجام میشود.

پس از درو نوبت به جمع نمودن بافه های گندم میرسد.پس از یک جا نمودن بافه های گندم ، آنها را که به صورت خرمنی از گندم در آمده توسط دستگاه خرمن کوب که به تراکتور نصب است خورد مینمایند. در این مرحله بافه گندم را از دهانه ورودی وارد دستگاه نموده وپس از پردازش درون دستگاه ،بافه به صورت گندم و کاه که هرکدام محل خروجی جداگانه ای دارند خارج میشود.

صاحب تراکتور مزد کار خود را یا به صورت ساعتی دریافت و یا در ازای هر 10 گونی گندم یک گونی  را به عنوان دستمزد در یافت مینماید که روش دوم رایج تر است.

 

 

دهانه خروج کاه

دهانه خروج گندم

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 1126 یکشنبه 12 بهمن 1393 نظرات (0)

پوشش گياهي منطقه:

 روستای قره داش،همانطور كه از وضعيت جغرافيايي آن مشخص است با توجه به كوهستاني بودن آن و دارا بودن خاك مناسب و بارندگي كافي گياهان متنوعي مي‌رويند كه عبارتند از: گياهان درختچه‌اي، بادامچه، يوقي ـ قزاموخ- اُرس- درخت عزني- علف خرس- زيرك- سروكوهي

گياهان بوته اي-خارشتر-چتك-گون-خار زرد-كنگر-خار-مغيلان-قاريلچ-پوشان و

گياهان علوفهاي:

چريش- قاوق- تلخك- قياق- يونجه- شَلغَمك

گياهان دارويي:

كُماي- هَردَم- تَشنگ- هوا چوبه- گل گاو زبان-قان تپر- چاشُر و

گياهان صنعتي(رنگي):

بُرجاق

گياهان خوراكي:

ترشک، ریواس، کوریا، ایلگان پياز كوهي ـ قز آلاق ـ مور چو ـ چاي كوهي و

زندگي جانوران منطقه:

اين منطقه با توجه به شرايط اقليمي و وضعيت سرزميني حيوانات مختلفي را زيستگاه خود نموده كه شامل پستانداران وحشي:گرگ- شغال- روباه- گربه وحشي-خوك- گراز- بز كوهي- ريش كوهي- كفتار- خرگوش- و

پرندگان شامل:

بلبل- بلدرچين- ترقي- گنجشك زرد- جغد- كلاغ- قاراقوش- كبوتر چاهي- قرقي-زاغ- كبك- و

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 728 شنبه 27 دی 1393 نظرات (0)

 

معمولا"دهه سوّم خردادماه زمان برداشت علوفهازقبیل یونجه وشبدر وخشه و...می باشد که شروع درو وبسته بندی وحمل وجمع آوری به اوایل تیرماه می کشد که درزمانهای قدیم ازطریق الاغ واسب وقاطر وشتر حمل بار صورت می گرفت که هم زمان بیشتری لازم بود وهم زحمت فراوان که حدود دودهه است توسط ماشین آلات کشاورزی ازجمله تراکتور وکمباین وتیلر انجام می گیرد .
دراوایل تیرماه که ماه برداشت کاشته هاست اززودرس رسیدن کشتزار های جو شروع وسپس گاودانه وعدس وگندم درو می گردد ودروکردن وبسته بندی وحمل به خرمن ویا برداشت حدود یک ماه واندی بطول می انجامد .تداخل برداشت چند محصول بطور همزمان واقعا"کار را دشوار وکشاورز را به کار شبانه روزی وادار می سازد واراده فولادین مردان کار وتلاش همه این مراحل را سپری می کنند وبا اتکاء به امدادهای غیبی ویاری جستن از خدای مهربان مشکل راحل می سازد اما یک دوره دوماهه برای کشاورز دوران سخت وطاقت فرسایی بشمار می رود .
درزمانهای قدیم اکثرا"دروکردن گندم وجو که عمده محصولات هستند ازطریق دست وبا داس صورت می گرفت سپس درگز (دروگر دستی بزرگ با دسته دومتری چوبی )ودرحال حاضر توسط دروگرهای کوچک وبزرگ انجام می شود .درلابلای این کار وتلاش خمس وزکات فراموش نمی شود ودرمزرعه ویا درخرمن جدا کرده وبمراکز مربوطه تحویل می دهند .
ازدهه اوّل مردادماه تقریبا"ازحجم کار 80%کم شده وزمان کارهای سبک ونیمه سنگین ازقبیل کاشت گندم ودروکردن بذر شبدرو ویونجه  وآبیاری حقابه و...که برای کشاورز چندان مشکل نبوده وبه فصل فراغت وپرورش گوسفندان وامورات روزمرّه می انجامد .
کارکشاورزی همراه بازحمت فراوان ویک قطب مولّد ومرکزتولید کشور است که روزی حلال ازدل خاک جستجو می شود ویک معامله کاملا"دوستانه میان خالق ومخلوق است که درقبال حرکت از او ،به برکت خدای رزّاق منجر می شود .اگر توجه لازم به بخش کشاورزی بیشتر وامورات زراعی کاملا"مکانیزه ومکانیزاسیون بیشتر گردد هم از زحمت کشاورزکاسته می شود وهم راندمان کار بالا می رود که امید است مسئولان ذیربط ازحالت کاغذ وقلم وسخن بیرون آمده ووارد عرصه کار وعمل شده وکشاورز را که به اندک مایه دسترنج خود قانع است یاری وکمک نمایند تا شاهد شکوفایی بیشتر ورشد هم جانبه این قشر ارزشمند وزحمت کش کشور باشیم انشاءالله تعالی .
درباره ما
Profile Pic
هدف از راه اندازی این وبسایت شناساندن ارمان واهداف و ویژگی های روستاست ***** همچنین جهت هر گونه نظر و انتقادات میتوانید با شماره زیر تماس بگیرید 09195472889
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    به نظر شما وبلاک روستا چطوره؟
    صفحات جداگانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 222
  • کل نظرات : 28
  • افراد آنلاین : 9
  • تعداد اعضا : 7
  • آی پی امروز : 169
  • آی پی دیروز : 56
  • بازدید امروز : 310
  • باردید دیروز : 100
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 410
  • بازدید ماه : 963
  • بازدید سال : 22,737
  • بازدید کلی : 762,194
  • کدهای اختصاصی