زندگي در روستا حال و هواي خاص خود را دارد. مردماني سخت كوش با اهدافي ساده و بي الايش در پي بر آوردن خواسته هاي حد اقل زندگي خود مي باشند. جوي آرام و آهسته بر روستا حكمفرماست گرچه با ظهور وسايل ارتباطي در تمامي زمينه ها تغييراتي ايجاد شده اما همچنان گستره زندگي بر سابق استوار هست . دادو ستد شب نشيني جزء فرهنگ غالب روستا بوده و اصالت آن تا كنون حفظ شده است. معمولا فعا ليتهاي روستا در زمينه هاي كشاورزي و دامداري هست كه اين امر هنوز هم در بين روستاييان جايگاه خود را دارد اكنون كه در اين سالها به خاطر خشكسالي اين فعاليتها به حد اقل رسيده تعدادي از اين اهالي به فكر شغلهاي ديگري افتاده اند تا بتوانند ما يحتاج زندگي خويش را تامين نمايند . اميد است روحيه تلاش و كوشش همواره در بين اين اهالي استمرار داشته باشد.

گل های زیبای روستا

در ایام فاطمه در روستا هلیم میدهند که برای درست کردنش گندمو با اب کمی خیس میکنن و چند نفر از اهالی روستا میان و با چوب گندم داخل گونی رو میزنن تا پوستش دربیاد که عکس از این عمل میزارم که چای و شیرینی هم میدن هرکسی نیتی داشته باشن
تو ی هوای ابری و برفی

مراسم باستانی سیزده بدر از دیرباز در پهنه روح و جسم ما حضور داشته و کماکان نیز با قدرت تمام ادامه دارد؛ سیزدهبدر سیزدهمین روز فروردین ماه و از جشن های نوروزی است. در تقویمهای رسمی ایران این روز روز طبیعت نامگذاری شده است و از تعطیلات رسمی است. برخی بر این باورند در این روز باید برای راندن نحسی از خانه بیرون روند و نحسی را در طبیعت به در کنند. اما برای اثبات اینکه ایرانیان قدیم هم این دیدگاه را داشتند هیچ روایت تاریخی و قابل استنادی وجود ندارد.
بعد از سیزده بدر، جشن های نوروزی پایان می پذیرد.این رویداد دارای آیینهای ویژهای است که در درازای تاریخ پدید آمده و اندک اندک چهره سنت به خود گرفته است. از آن جمله میتوان آیینهای زیر را برشمرد.
- گره زدن سبزه
-
سبزه به رود سپردن
-
خوردن کاهو و سکنجبین
-
پختن خوراکهای گوناگون به ویژه آش رشته
آیین ها و سنت های خاص سیزده بدر در روستایمان بدین صورت بوده که صبح همه اهالی با همراه داشتن شیرینی های محلی و تخم مرغ های رنگی ازکوچه باغها گذشته تا خود را به امام زاده روستا برسانند که حدود سه کیلومتری غرب روستا و درست روبروی روستای فستق بود علاوه بر مردمان روستایمان از روستاهای فستق ، جوشقان و دمیرچی نیز در این روز به امامزاده می آمدند و پس از زیارت در جوار امامزاده مشغول بازیهای محلی و تخم مرغ بازی می شدند واین برنامه تا ظهر طول می کشید سپس به روستا بازگشته و ناهار و چای را همراه خانواده در باغها و مزارع خود و یا در کنار رودخانه صرف می کردند.
پس از صرف ناهار همه خانواده ها سبزه های خود را برداشته از یک مسیر مشخص به سمت رودخانه رفته و سبزه خود را به رود می سپردند و افرادی هم که سبزه نداشتن تعدادی سنگ به داخل رودخانه می انداختن و بر این باور بودند که بدیها و بلاها ی خود را به رود می سپارند تا ببرد با پایان یافتن این مراسم به روستا برگشته و در محوطه باز مجاور روستا مشغول بازیهای محلی و الک دولک و ....می شدند.
امروزه با خراب شدن امامزاده همه اهالی روستا از اول صبح به دامن طبیعت رفته و یک روز کامل را در باغها و کنار رودخانه سپری می کنند تا سیزده بدر و روز طبیعت را گرامی بدارند با وجود اینکه همه باور داریم باید به طبیعت احترام بگذاریم ولی در مواردی بی توجهی شده با شکستن شاخه درختان ، خاموش نکردن آتش و رها کردن زباله ها آسیب بزرگی به زیبایهای طبیعت روستایمان می رسانیم که امیدوارم به این امر مهم توجه بیشتری کنیم.ازطبیعت زیبای بهار بدون تخریبش لذت ببریم!
روز طبیعت مبارک
این عکس زیبا از روستای قعله در نزدیگی روستا ما میباشد
که هر ساله مسافران زیادی برای گردش و سیزده به در به این روستا میان

از روايات فهميده ميشود ائمّه طاهرين(ع) اين عيد را نه تنها رد نكردهاند بلكه امضاء كردهاند. مرحوم محدّث قمي در مفاتيح از امام صادق(ع) چنين نقل ميكند كه آن حضرت به معلّي بن خُنيس فرمود: وقتي عيد نوروز شد، غسل كن، لباس نو بپوش، خضاب كن، حمّام برو، بوي خوش استعمال كن. بعد ميفرمايد: مستحب است روزه بگيريد و بعد از نماز ظهر و عصر چهار ركعت نماز بخوان، دو تا دو ركعتي. در ركعت اول بعد از حمد ده مرتبه «انّا انزلنا» و در ركعت دوم ده مرتبه «قل يا ايها الكافرون» در ركعت سوم ده مرتبه «قّل هو الله احد» و در ركعت چهارم ده مرتبه سوره ی فلق و ده بار سوره ناس. بعد دعايي نقل ميكند كه جزء نماز نيست و ميتوان در سجده و غير سجده خواند.
در روستای قره داش هم مانند سایر شهر ها و روستا های ایران مراسم خاصی برگزار می شود . که می توان به موارد زیر اشاره کرد.
۱- مراسم خانه تکانی که روز ها و حتی هفته ها قبل از عید آغاز می شود.
۲- خرید کادو برای افراد خانواده مخصوصا بچه ها
۳- زیارت قبور شهدا و درگذشتگان و جمع شدن در مسجد جامع روستا برای فاتحه خوانی و تسلیت به افرادی که نزدیکانشان از عید قبلی به این طرف فوت نموده است.
۴ - مراسم چهارشنبه سوری و بردن هدیه و کادو به دخترها و نو عروس ها و ....
۵ - اجرای مراسم تحویل سال نو در مسجد جامع روستا با حضور حجت السلام حاج ودود صبیحی از روحانیون روستا
۶- مراسم دید و بازدید و اجرای صله ارحام با بزرگترها

چهارشنبهسوری یکی از جشنهای ایرانی است که در شب آخرین چهارشنبهٔ سال (سهشنبه شب) برگزار میشود.
در شاهنامهٔ فردوسی اشارههایی درباره بزم چهارشنبهای در نزدیکی نوروز وجود دارد که نشاندهندهٔ کهن بودن این جشن است. مراسم سنّتی مربوط به این جشن ملّی، از دیرباز در فرهنگ سنّتی مردمان ایران زنده نگاه داشته شدهاست.
واژهٔ «چهارشنبهسوری» از دو واژهٔ چهارشنبه — نام یکی از روزهای هفته — و سور به معنای عیش و عشرت ساخته شده استطبق آیین باستان در این رو آتش بزرگی بر افروخته می شود که تا صبح زود و برآمدن خورشید روشن نگه داشته میشودکه این آتش معمولاً در بعد از ظهر زمانی که مردم آتش روشن میکنند و از روی آن میپرند آغاز میشود و در زمان پریدن میخوانند: «زردی من از تو، سرخی تو از من». این جمله نشانگر مراسمی برای تطهیر و پاکسازی مذهبی است که واژه «سوری» به معنی «سرخ» به آن اشاره دارد. به بیان دیگر مردم خواهان آن هستند که آتش تمام رنگ پریدیگی و زردی، بیماری و مشکلاتشان را بگیرد و بجای آن سرخی و گرمی و نیرو به آنها بدهد. چهارشنبهسوری جشنی نیست که وابسته به دین یا قومیّت افراد باشد و در میان بیشتر ایرانیان رواج دارد.
در سالهای اخیر، رسانههای ایران توجّه زیادی به خطرات احتمالی ناشی از استفاده از مواد آتشزا و انفجاری نشان میدهند.
پس لطفا مراقب فرزندان خودباشیم


غم هجرانت آنقدر سنگین است که
یک روز نه بلکه یک دهه
یکسال نه که هر سال
و هرسال دوبار سوگواری نیز
تسلی مان نمی دهد.
سلام خداوند بر بانوی بزرگواری که بخاطر عظمت مهربانی اش نسبت به پدر بزرگوارشان - رسول خدا صلی الله علیه و آله - ام ابیها ( مادر پدرش ) لقب گرفتند.
ایام فاطمیه بر همگان تسلیت باد

تصویر بالا عکس ریواس( اوشقون به زبان آذری) است. این گیاه در فصل بهار در کوههای اطراف روستا بسیار یافت می شود و مزه ای ترش دارد و این عکس مربوط به 4 اردیبهشت روستاست.
تصویر یک لاک پشت در درمان روستای قره داش
در گذر از جــــــــــــــــاده ی زندگـــــــــــــــی آموختم....
آموختم که همیشه و در هر شرایطی میشه لبخند زد،حتی تلخ
آموختم که آدما همیشه اون چیزی نیستن که نشون میدن
آموختم که آیینه ی هر کس باشم
آموختم که فرق نمیکنه چه جور خــــــــــــدا رو صدا کنم،مهم اینه که اون حرف منو میفهمه و واسم یه دوست خوبه
آموختم که امن ترین مکان آغوش گرم خونوادمه
آموختم که ارزش هرکس به مقام و منزلتـش نیس،به شخصیت و درک و فهم شه
این خط ثابت در روستا به صورت بیسیمی میباشد اهالی روستا میتوانن این خط ثابت بیسیمی رو هرجا روستا و تا هر جایی از استان زنجان ببرن که همه جای استان زنجان اتن میدهد
یکی از بچه های روستای خورجهان این عکس ها را رو فرستاده تا در وبسایت روستای ما نشان داده شود چون روستای خودشون وبسایت ندارد
باتشکر
از بچه های روستامون به ویژه موسی محمدی که عکس از روستا برامون ارسال کرد
تعداد صفحات : 12

هدف از راه اندازی این وبسایت شناساندن ارمان واهداف و ویژگی های روستاست ***** همچنین جهت هر گونه نظر و انتقادات میتوانید با شماره زیر تماس بگیرید 09195472889