loading...
وب سایت رسمی روستای قـره داش شهرستان ماهنشان
مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 774 یکشنبه 28 دی 1393 نظرات (0)

آمار نفوس و مسکن :

در حال حاضر در روستای قره داش  ۸۰ خانوار زندگی می کنند و بیش از ۴۰۰ نفر جمعیت روستا را تشکیل می دهد.

امکانات روستا :

روستای قره داش در زمان قبل از انقلاب بین روستا های حومه از امکانات مناسبی برخوردار نبوده و جزء روستاهای پیشرفته منطفه نبود ولی خوشبختانه بعد از انقلاب ، روستا در حال پیشرفت می باشد .

امکاناتی که در حال حاضر در روستا موجود می باشد عبارتند از :

 

خانه بهداشت و در مانگاه  :

در حال احداث به  علت نبودن پیامانکار فعلا در حالساختمی باشد !!!

 

کتابخانه :

کتابخانه روستا مدت ۸ سال است که افتتاح شده و مشغول فعالیت بود .

ولی متاسفانه بعد نوسازی مسجد روستا ، کتابخانه روستا به کلی تعطیل و کتاب های کتابخانه ، بدون استفاده و خاک خورده  در حسینه روستا ، قرار گرفته هست !(قابل توجه مسئولین )

 

خطوط تلفن ثابت :

سیستم تلفن در روستا طی سالهای اخیر راه اندازی شده که تمام اهالی روستا دارای یک خط تلفن سیار  می باشند .

\"\"

آب لوله کشی :

آب لوله کشی در روستا از گذشته وجود داشته که مدتی بلااستفاده بود. ولی مجددا طی سالهای اخیر راه اندازی شده و در حال استفاده است .

قابل توجه مسئولان ::که تابستان ها به علت کمبود اب ، بعضی از اهالی به خاطر تعصب های بی مورد که واقعا جای تاسف دارد ، اب رو از کانال  لوله کشی  در میارن ، و برای ابیاری استفاده می کنند ، که حتی شیر اب برای مصرف خانگی یک ساعت هم برای منازل تو طول روز استفاده نمی شود !!!

جناب اسمتون رو گذاشتین اداره اب و فاضلاب ماهنشان!! دریغا که جز ۶ ماه یک بار !!!اونم ،برای کلر زنی اگه تشریف بیارید کلی هم همت کردین !!

 

 

 این نظارت ها و کنترل ها  واقعا به عهده کیه ؟!!

دفتر پست بانک روستای قره داش

دفتر پست بانک ، در روستا طی سالهای اخیر راه اندازی شده که تمام اهالی روستا و روستاهای همجوار (قاضی کندی،تازه کندو...) یک شماره حساب در این پست بانک دارند،و فیش های پرداختی ، از طریق این دفتر انجام می گیرد .

برق:

روستاي قره داش  از سال ۱۳۷۰ داراي برق مي باشد.

\"\"

مدارس ابتدائی و راهنمایی :

در روستا دو مدرسه وجود دارد که یکی ابتدائی و دیگری راهنمایی است .

واحد نفت رسانی :

که کار تهیه و توزیع نفت به اهالی را انجام می دهد .از روستای همجوار روستای قاضی کندی انجام میگیرد

همچنین تعدادی مغازه , و وانت های دست فروش  در روستا فعالیت می کنند که کار تهیه و توزیع خار وبار را بر عهده دارند .

پارک شهرداری

که در  رورودی روستا ساخته شده برای سرگرمی بچه ها روستا


مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 728 شنبه 27 دی 1393 نظرات (0)

 

معمولا"دهه سوّم خردادماه زمان برداشت علوفهازقبیل یونجه وشبدر وخشه و...می باشد که شروع درو وبسته بندی وحمل وجمع آوری به اوایل تیرماه می کشد که درزمانهای قدیم ازطریق الاغ واسب وقاطر وشتر حمل بار صورت می گرفت که هم زمان بیشتری لازم بود وهم زحمت فراوان که حدود دودهه است توسط ماشین آلات کشاورزی ازجمله تراکتور وکمباین وتیلر انجام می گیرد .
دراوایل تیرماه که ماه برداشت کاشته هاست اززودرس رسیدن کشتزار های جو شروع وسپس گاودانه وعدس وگندم درو می گردد ودروکردن وبسته بندی وحمل به خرمن ویا برداشت حدود یک ماه واندی بطول می انجامد .تداخل برداشت چند محصول بطور همزمان واقعا"کار را دشوار وکشاورز را به کار شبانه روزی وادار می سازد واراده فولادین مردان کار وتلاش همه این مراحل را سپری می کنند وبا اتکاء به امدادهای غیبی ویاری جستن از خدای مهربان مشکل راحل می سازد اما یک دوره دوماهه برای کشاورز دوران سخت وطاقت فرسایی بشمار می رود .
درزمانهای قدیم اکثرا"دروکردن گندم وجو که عمده محصولات هستند ازطریق دست وبا داس صورت می گرفت سپس درگز (دروگر دستی بزرگ با دسته دومتری چوبی )ودرحال حاضر توسط دروگرهای کوچک وبزرگ انجام می شود .درلابلای این کار وتلاش خمس وزکات فراموش نمی شود ودرمزرعه ویا درخرمن جدا کرده وبمراکز مربوطه تحویل می دهند .
ازدهه اوّل مردادماه تقریبا"ازحجم کار 80%کم شده وزمان کارهای سبک ونیمه سنگین ازقبیل کاشت گندم ودروکردن بذر شبدرو ویونجه  وآبیاری حقابه و...که برای کشاورز چندان مشکل نبوده وبه فصل فراغت وپرورش گوسفندان وامورات روزمرّه می انجامد .
کارکشاورزی همراه بازحمت فراوان ویک قطب مولّد ومرکزتولید کشور است که روزی حلال ازدل خاک جستجو می شود ویک معامله کاملا"دوستانه میان خالق ومخلوق است که درقبال حرکت از او ،به برکت خدای رزّاق منجر می شود .اگر توجه لازم به بخش کشاورزی بیشتر وامورات زراعی کاملا"مکانیزه ومکانیزاسیون بیشتر گردد هم از زحمت کشاورزکاسته می شود وهم راندمان کار بالا می رود که امید است مسئولان ذیربط ازحالت کاغذ وقلم وسخن بیرون آمده ووارد عرصه کار وعمل شده وکشاورز را که به اندک مایه دسترنج خود قانع است یاری وکمک نمایند تا شاهد شکوفایی بیشتر ورشد هم جانبه این قشر ارزشمند وزحمت کش کشور باشیم انشاءالله تعالی .
مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 6097 شنبه 27 دی 1393 نظرات (0)


آویشن گیاهی است که اغلب درهرشرایط آب وهوایی قابل رویش بوده ودرمناطق آسیایی ومدیترانه ای بیشتر مشاهده می شود .این گیاه تادلت بخواهد درمراتع وچمنزارهای روستای زیبای قره داش وجود دارد که دریک منطقه خوش آب وهوایی و  با مردمان خونگرم ومهماندوست وغیور وزحمت کش -قراردارد .
تحقیقات بسیاری نشان داده است این گیاه حاوی روغن های فرّاری است که به عنوان ضد باکتری عمل کرده وبرای بسیاری مشکلات قفسه سینه واختلالات تنفسی مفید است .
برونشیت ،آسم ،آنفلوآنزا وسرماخوردگی ازبیماری هایی است که با استفاده از دم کرده آویشن بهبود پیدا می کند .
چای آویشن ،دردهای عادت ماهیانه را کاهش داده وبرای درمان سردرد ودردهای روماتیسمی مفید است .این نوشیدنی التهاب لثه را ازبین برده واکثر قارچ وانگلهای پوستی را نابود می کند .اغلب اختلالات هضمی دستگاه گوارش با استفاده از چای آویشن بهبود پیدا کرده وبدلیل خواص ضد نفخ برای دردهای شکمی ناشی از آن مفید محسوب می شود .
کم خونی ،فقر آهن وبسیاری از مشکلات روده ایی دراثر استفاده منظم ازنوشیدنی آویشن بهبود پیدا می کند .رایحه تند ودلپذیر آویشن اثر شگفت انگیزی در اعصاب داشته وبعنوان یک آرام بخش بی ضرر محسوب می شود .برای تهیه چای آویشن :می توان چند برگ آن را درون آب جوش انداخت وپس از چند دقیقه آن را مصرف کرد .



كهليك اوتي در زبان تركي يعني بوته كبك در فارسي به آن كاكوتي مي گويند به طبعيت از همان كلمه تركي كهليك اوتي . اين گياه هر چند خواص بسيار مشابهي با آويشن دارد ولي شكل ظاهري آن كمي متفاوت مي باشد ، بدينصورت كه فاصله برگ هاي روي ساقه در آويشن كمي بيشتر از فاصله برگ ها در كهليك اوتي مي باشد و در روي بوته تراكم كهليك اوتي بيشتر از آويشن ديده مي شود . در منطقه ايي كه كهليك اوتي مي رويد معمولاً آويش نيز وجود دارد ولي نسبت گياه كهليك اوتي به آويشن به مراتب بيشتر مي باشد .
يك گياه ديگر نيز به عنوان چاي كوهي مورد استفاده قرار مي گيرد كه به آن توكليجه ( پرز دار ) مي گويند كه با آويشن و كهليك اوتي كاملاً متفاوت است .

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 910 شنبه 27 دی 1393 نظرات (0)

ستقامت جسمی، تقویت حس حدس و تجسم

● اهداف جزئی: استفاده صحیح از اوقات فراغت

● تعداد بازیکن: حداقل 8 نفر

● سن بازیکنان: 9 الی 14 ساله

● ابزار لازم: ندارد

● محوطه بازی: حداقل یک اتاق

● شرح بازی: بچه ها به دو گروه مساوی تقسیم می شوند. به قید قرعه یا شیر و خط، دو گروه عقب و جلو مشخص می شوند و در فاصله ی یک متری پشت سر هم قرار می گیرند به طوری که نفرات گروه جلویی افراد گروه پشت سر خود را شناسایی کرده اند و به نام می شناسند.

حال دستهای خود را مانند دوربین جلو چشمان خود قرار می دهند تا به غیر از روبرو جایی را نبینند.

یک نفر از گروه عقب پیش آمده و یواشکی با یک انگشت خود یکی از افراد گروه جلویی را هل داده و به پیش می برد. یکی از رفقایش می گوید: (رفیق تو را کی برد؟) و او باید جواب دهد: فلانی، که اسم یکی از نفرات گروه عقبی می باشد.

چنانچه فلانی، درست اسم همان فردی باشد که او را پیش می برد آنگاه از همانجا سوار بر پشت هل دهنده می شود و تا خط گروه خود سواره می آید. و دو گروه سر جای خود انجام وظیفه می کنند.

اما اگر اسم مذکور درست نبود و غلط از آب درآمد باید همان بازیکن گروه جلویی نفر هل دهنده را تا خط گروه خودشان بیاورد که ضمناً جای دو گروه و نقش آنها عوض می شود. این بازی در برخی نقاط استان به " جوجه گوزی" و "مرجی مرجی" نیز معرف است. در بازی مرجی مرجی سوال و جواب بین دوستان و فرد چشم بسته به شرح زیر است :

مرجی مرجی           جانیمین دردی                سنی کیم آپاردی؟                منی محسن آپاردی

● نکات: در این بازی به هنگام سوارکاری، تفاوت هیکل ها، بازیکنان ریزنقش را دچار اشکال خواهد کرد. پس لازم به نظر می رسد مربی هنگام برگزاری بازی، از کودکان هم سن و سال و هم قد و قواره استفده کند.

● نتیجه بازی: کودک با اجرای این بازی ضمن تمرکز حواس دقت نظر را پرورش داده و قدرت تجسم را بارور می کند.

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 668 شنبه 27 دی 1393 نظرات (0)




بازيکنان دست يکديگر را مى‌گيرند و زنجيرى درست مى‌کنند. يک نفر از ميان آنها استاد شده و از آنها سئوالاتى مى‌کند و همگى با گفتن 'بله' به او جواب مى‌دهند و هربار با تقليد صداى حيوانى از زير دست‌هاى زنجير‌شده ٔ يکديگر رد مى‌شوند تا جائى‌که همه ٔ دست‌ها قفل شود. آن‌گاه زنجير را آن‌قدر مى‌کشند تا از جائى پاره شود .

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 906 شنبه 27 دی 1393 نظرات (0)

اصطلاحات محلی روستای قره داش

گون: آفتاب

گونوک: آفتاب درخشان

اَفتوپرس : آفتاب پرست

آل پلنگی : مانندپوست پلنگ

آل پیسه : سیاه وسفید

آن تریک : تحریک

آردبیز : الک دانه ریز

آرمه : ویار

آسک : آسیاب دستی


مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 772 شنبه 27 دی 1393 نظرات (0)




بازیکنان دو گروه می‌شوند. افراد يک گروه دست‌ها را روى شانه‌هاى هم مى‌گذارند و دايره مى‌زنند. یک نفر از افراد همين گروه دور حلقه می گرددتا ازافرادگروه محافظت کند و گروه ديگر بايد سعى کنند خيز برداشته و بى‌آنکه پای فردمحافظ به آنها اصابت کند روى دوش بازيکنان داخل حلقه بپرند. اگر موفق شوند، تا آخر آن دور بازى سوار هستند ولى اگر پای محافظ به کسى اصابت کرد او بايد جاى خود را به يارى که درون حلقه بوده عوض کند

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 794 شنبه 27 دی 1393 نظرات (0)


یکی از بازیهای محلی که بیشتر و پیش تر در روستاها انجام می شد دُرنه بازی بود. معمولا دُرنه کمربند یا طناب یا شاید تکه چرم بلندی بود که نوک آن بر روی دایره ای بزرگ به قطر تقریبی ۴ یا ۵ متر قرار می گرفت. درون محیط دایره بسته به تعداد شرکت کنندگان در بازی ۴ یا ۵ یا بیشتر نفرات قرار گرفته و به فواصل منظم کمربند های خود را بر روی لبه ی دایره قرار داده و با قرار دادن پا یا دست بر روی آن از آن نگهداری می کردند. گروه بیرونی دایره که رقبای گروه داخلی دایره بودند بایستی به نحوی دُرنه را از گروه داخلی می ربودند که با نوک پای افراد محافظ دُرنه یا کمربند تماسی نداشته باشند. فردی که داخل دایره بود نبایستی تماسش را از نظر بدنی با داخل دایره قطع می کرد حالا حتی اگر دستش را داخل دایره می گذاشت و با نوک پا جائی از بدن رقیب را لمس میکرد رقیب از بازی اوت می شد و تا پایان بازی صبر میکرد تا جزء کتک خورهای داخل دایره قرار بگیرد.اگر فرد بیرونی موفق می شد دُرنه را به دست آورد فرد داخل دایره بایستی تا پایان بازی داخل دایره بماند تا او نیز در پایان جزء کتک خورها باشد . در صورتی که تمام دُرنه ها از بیرون جمع می شدند افراد داخل دایره توسط افراد بیرونی با ضربات تازیانه ی دُرنه ها تنبیه می شدند که این قسمت از بازی هیجان فراوانی داشت. هر چه تعداد افراد داخل دایره بیشتر بود شور و غوغای بازی بیشتر می شد. در این مرحله نیز افراد کتک خور بایستی دُرنه را از افراد بیرونی در حالیکه داخل دایره بودند می گرفتند تا تعداد کتک زننده ها کمتر شود.با باز پس گیری کمربندها دور بعدی بازی شروع می شد. در دور بعدی بازی جای افراد عوض می شد و گروه بیرونی به داخل دایره رفته و بازی از نو شروع می شود.

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 811 شنبه 27 دی 1393 نظرات (0)

اين بازي نوعي رقص مردانه است و در مراسم عروسي و ختنه سورون و جشنها برگزار مي شود. بازي كن همراه با آهنگ ساز و نقاره حركت پاهاي خود را تنظيم مي كند. شخصي كه تركه را در دست گرفته سعي مي كند آن را به پاي حريف خود بزند حريف نيز با چوب بلند و كلفتري كه دارد سعي مي كند مانع برخورد تركه به پاي خود شود. برنده كسي است كه چوب را به پاي حريف بزند با آنكه مانع از كتك خوردن خود شود.

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 665 شنبه 27 دی 1393 نظرات (0)


موادلازم:آردبرنج-روغن-شکر-زعفران-گلاب-خلال بادام یاپسته-پودرنارگیل-

طرزتهیه:روغن راگرم می کنیم آردبرنج رابه آن اضافه می کنیم وتفت می دهیم .شکروگلاب وزعفران رابه آن اضافه می کنیم وبرروی حرارت ملایم خوب به هم میزنیم تاآماده شود.برای تزیین ازخلال پسته یابادام وپودرنارگیل استفاده می کنیم.

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 771 شنبه 27 دی 1393 نظرات (0)


موادلازم:کارده- خُرده برنج - آرد – آبغوره –دوغ – نعنا –نمک وفلفل – ادویه –پیاز –روغن

طرزتهیه : کارده راباآرد می کوبیم درون یک ظرف می ریزیم دوغ ،آبغوره ،نعنا، نمک وفلفل رابه آن اضافه می کنیم.باتوجه به سلیقه افراد برای سفت یا شل بودن غذا مقداری خرده برنج به ان اضافه می کنیم وآب جوش درون آن می ریزیم .درب آن رامحکم می بندیم وبه وسیله پتومحکم می پیچیم تا هوا به ان نرسد.تا سه روز دراین حالت بماند.روز  چهارم آن را روی اجاق گاز می گذاریم ودرحال جوش امدن غذا کم کم به ان آب جوش اضافه می کنیم .بعداز پانزده دقیقه که جوش خورد پیاز داغ می گیریم وبه ان نمک وفلفل ونعنا اضافه می کنیم ودرون آش می ریزیم .زمانی که آش کاملا رقیق شد غذای ما اماده است وان رااز روی اجاق برمی داریم .

نکته : کارده نوعی سبزی محلی است که در کوههای زاگرس رشد می کند ودارای برگ برنده ا ی است که برای پاک کردن وخرد کردن آن باید ازدستکش استفاده شود.

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 752 شنبه 27 دی 1393 نظرات (0)


مادلازم : روغن –نان – شکر

طرزتهیه : روغن راگرم می کنیم نان راخردکرده وبه آن اضافه می کنیم وبعدمقداری شکرراروی آن می پاشیم.اکنون غذاآماده ی مصرف می باشد.

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 715 شنبه 27 دی 1393 نظرات (0)


مواد لازم: گوشت – نخود – لوبیا – رب گوجه – پیاز – ادویه – شملیز – نمک وفلفل –

طرز تهیه: گوشت را سرخ کرده پیاز رابه آن اضافه می کنیم وتفت می دهیم بعد مقداری ادویه،نمک وفلفل،وشملیز درون  غذا می ریزیم .نخود ولوبیارا به آن اضافه میکنیم ومقداری آب ولرم به آن اضافه میکنیم.باتوجه  به رنگ غذا مقداری رب گوجه به آن اضافه می کنیم.حرارت اجاق رازیاد می کنیم تاجوش بخورد سپس درب غذا رامحکم می بندیم وحرارت را کم می کنیم .منتظرمی مانیم تاغذاجا بیفتد.برای سروغذا باتوجه به سلیقه ی افراد یخنی را با نخود کوب نرم می کنیم.

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 859 شنبه 27 دی 1393 نظرات (0)

 

مواد لازم :شیر –برنج –نمک

طرزتهیه: برنج راباآب می پزیم ووقتی کاملا نرم شد شیر را به آن اضافه می کنیم.مقداری نمک درون آن می ریزیم ومی گذاریم باحرات ملایم پخته شود.

 

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 817 شنبه 27 دی 1393 نظرات (0)


موادلازم : رشته – سبزی –نخود – عدس –لوبیا –پیاز –نعنا –کشک –ادویه –نمک وفلفل

طرز تهیه : پیاز داغ می گیریم بعد سبزی رابه آن اضافه می کنیم به اندازه لازم آب ولرم به آن اضافه می کنیم .نخود،لوبیا وعدس هم که ازقبل پخته شده را می ریزیم درون آش وحرارت اجاق رازیادمی کنیم تاخوب جوش بخورددرآخر رشته رابه آن اضافه می کنیم وحرارت راکمتر می کنیم تا رشته ها خوب نرم شود.برای ترئین آش ازنعنا داغ وکشک استفاده می کنیم .

مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 807 شنبه 27 دی 1393 نظرات (0)

موادلازم: خُرده برنج –دوغ – سبزی (اسفناج –برگ چغندر –توروشوک )- پیاز – روغن –نعنا- زردچوبه –نمک وفلفل

طرزتهیه :ابتداخُرده برنج رابامقداری آب وسبزی می گذاریم بپزدتاخوب نرم شود .پیاز را با نعنا وزردچوبه سرخ می کنیم وبه مخلوط پخته شده خُرده برنج وسبزی اضافه می کنیم تا مدتی کوتاه برروی حرارت ملایم بماند(درروستای فتوح آباد شله گفته می شود)درمرحله آخر دوغ رابه شله اضافه می کنیم وحرارت اجاق رازیاد می کنیم تابه جوش بیاید.چنددقیقه بعداز جوش آمدن غذا آماده تناول می باشد.

نکته : توروشوک نوعی سبزی محلی می باشد.

تعداد صفحات : 12

درباره ما
Profile Pic
هدف از راه اندازی این وبسایت شناساندن ارمان واهداف و ویژگی های روستاست ***** همچنین جهت هر گونه نظر و انتقادات میتوانید با شماره زیر تماس بگیرید 09195472889
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    به نظر شما وبلاک روستا چطوره؟
    صفحات جداگانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 222
  • کل نظرات : 28
  • افراد آنلاین : 10
  • تعداد اعضا : 7
  • آی پی امروز : 205
  • آی پی دیروز : 56
  • بازدید امروز : 399
  • باردید دیروز : 100
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 499
  • بازدید ماه : 1,052
  • بازدید سال : 22,826
  • بازدید کلی : 762,283
  • کدهای اختصاصی